Wat eten we vandaag?

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Morality, Martine

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Luna
Berichten: 403
Lid geworden op: vr okt 25, 2013 21:17

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Luna » zo okt 05, 2014 15:19

Vanavond maak ik quinoa met gemarineerde tempeh, koolraap, walnoten, cranberries en rucola. Recept uit Plant Power. :)

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2901
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Martine » zo okt 05, 2014 20:40

Ik ben in Berlijn(!) voor een congres en vanavond gingen we met een paar collega's uit eten, allemaal omnivoren. Ze hadden helemaal uit zichzelf een vegetarisch Aziatisch restaurant gekozen om te gaan eten, zodat ik ook genoeg keus zou hebben. Lief!

Het restaurant was Samadhi, wat geen enorm goeie reviews heeft op HappyCow, maar het is allemaal goed gekomen. We hebben met z'n allen hetzelfde menu besteld met een paar aanpassingen voor mij om het helemaal vegan te maken. Het eten was Thais-achtig (maar totaal niet pittig) en best lekker. Verse groente, goed klaargemaakte tofu. Mijn collega's waren er erg enthousiast over. Voor een aantal was dit hun eerste kennismaking met vegan eten. Ik zou er in mijn eentje niet zo direct terug naar toe gaan, maar als je op zoek bent naar een betaalbare toegankelijk smakende vegan maaltijd in het centrum van Berlijn, dan is dit wel een aanrader.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Gebruikersavatar
Luna
Berichten: 403
Lid geworden op: vr okt 25, 2013 21:17

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Luna » di okt 07, 2014 19:45

Leuk Martine! Veel plezier in Berlijn!

Vanavond hadden wij een makkelijke hap, maar morgen sla ik vers spul in op de markt en wil ik weer eens bospaddestoelensoep maken.

Gebruikersavatar
Luna
Berichten: 403
Lid geworden op: vr okt 25, 2013 21:17

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Luna » wo okt 08, 2014 17:44

Zoals aangekondigd... de bospaddestoelensoep - ongeveer volgens dit recept van Alynda

http://deplantaardigekeuken.blogspot.nl ... nsoep.html

http://i875.photobucket.com/albums/ab31 ... 01b7b9.jpg

Daarbij een puntje hartige taart met tofuscramble en groenten.

Gebruikersavatar
Luna
Berichten: 403
Lid geworden op: vr okt 25, 2013 21:17

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Luna » vr okt 10, 2014 17:20

Ehm... Waar is iedereen? :-?

Vanavond penne met rode biet, ui, oesterzwammen, walnoten, zongedroogde tomaatjes en zwarte olijven (recept uit Plant Power).

http://i875.photobucket.com/albums/ab31 ... 41abfd.jpg

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2901
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Martine » vr okt 10, 2014 17:45

Ik ben er weer!

Ik heb het grootste deel van de dag in de trein gezeten (net terug uit Berlijn, verslag volgt) dus ik at crackers, gedroogde vijgen, mueslirepen, cherrytomaatjes en worteltjes.

Zometeen even pasta met tomatensaus maken :mrgreen:
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Gebruikersavatar
Bonnie
Berichten: 1578
Lid geworden op: vr mei 18, 2007 21:55
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Bonnie » za okt 11, 2014 21:52

Ik at pizza! Zoals bijna elke week tegenwoordig want m'n vriend vraagt er altijd om en ik kan niet zoveel argumenten tegen pizza bedenken. :mrgreen: Erop zat o.a. pesto, paprika, champignons, seitanstukjes.
Ik had ook een kleintje gemaakt met appel en ui maar ik ben er nog niet helemaal over uit of ik die lekker vond (smaakte een beetje naar zuurkool (?)).

Gebruikersavatar
Mystique
Berichten: 970
Lid geworden op: wo jan 23, 2013 13:09
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Mystique » za okt 11, 2014 22:06

Ik at pindakaasnoedels. :) Noedels met ui, rode paprika en broccoli en gemarineerde tofu met een pindakaassaus. Al een flinke tijd een grote favoriet.

Gebruikersavatar
Luna
Berichten: 403
Lid geworden op: vr okt 25, 2013 21:17

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Luna » zo okt 12, 2014 9:17

Bonnie schreef:Ik had ook een kleintje gemaakt met appel en ui maar ik ben er nog niet helemaal over uit of ik die lekker vond (smaakte een beetje naar zuurkool (?)).
Pizza met zuurkool klinkt eigenlijk zo gek nog niet... Maar appel en ui? :P
Mystique schreef:Ik at pindakaasnoedels. :) Noedels met ui, rode paprika en broccoli en gemarineerde tofu met een pindakaassaus. Al een flinke tijd een grote favoriet.
Oeh oeh oeh dat klinkt heerlijk! Hoe marineer je de tofu?

Gebruikersavatar
Mystique
Berichten: 970
Lid geworden op: wo jan 23, 2013 13:09
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Mystique » zo okt 12, 2014 11:18

Luna schreef:
Mystique schreef:Ik at pindakaasnoedels. :) Noedels met ui, rode paprika en broccoli en gemarineerde tofu met een pindakaassaus. Al een flinke tijd een grote favoriet.
Oeh oeh oeh dat klinkt heerlijk! Hoe marineer je de tofu?
Heel simpel. Met sojasaus, gember en knoflook. (Wel natuurlijk eerst in stukjes snijden en goed laten drogen, maar dat wist je vast wel al). En de pindakaassaus is gewoon pindakaas met sojasaus en water. Simpel recept dus, maar echt heel lekker. Is ook altijd een succes voor gasten, alleen zou ik dan die witte roerbakstukjes van de AH gebruiken ipv tofu, omdat veel mensen meer moeite hebben met tofu dan die stukjes.

Gebruikersavatar
Luna
Berichten: 403
Lid geworden op: vr okt 25, 2013 21:17

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Luna » di okt 14, 2014 19:04

Mystique schreef:Heel simpel. Met sojasaus, gember en knoflook. (Wel natuurlijk eerst in stukjes snijden en goed laten drogen, maar dat wist je vast wel al). En de pindakaassaus is gewoon pindakaas met sojasaus en water. Simpel recept dus, maar echt heel lekker. Is ook altijd een succes voor gasten, alleen zou ik dan die witte roerbakstukjes van de AH gebruiken ipv tofu, omdat veel mensen meer moeite hebben met tofu dan die stukjes.
Thanks! Ga ik vast een keer proberen. Ik vind de tofublokjes van AH ook makkelijk om in huis te hebben. Liggen hier standaard in de vriezer voor als er snel iets op tafel moet, of voor als manlief gekookt heeft (aardappels, groente, en... wat wil jij?). Maar zelf marineren is lekkerder, al heb ik nog altijd moeite de goede smaak te pakken te krijgen.

Gebruikersavatar
Johannetje
Berichten: 76
Lid geworden op: do okt 04, 2012 14:47
Leefwijze: veganist
Locatie: Amsterdam

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Johannetje » wo okt 15, 2014 15:46

We eten vanavond rode linzen soep met stukjes geroosterde pita! (erg lekker om in te dippen)

Stipp
Berichten: 424
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 20:57
Leefwijze: flexanist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Stipp » wo okt 15, 2014 17:19

Restjes vanavond. Restje curriculum, wat aardappelen uit de oven en wat wokgroenten. Weggooien is tenslotte ook zonde.
Groetjes Suzanne

Gebruikersavatar
Sandra
Berichten: 294
Lid geworden op: do nov 07, 2013 22:33
Leefwijze: flexanist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Sandra » wo okt 15, 2014 19:09

Ik zou vanavond wraps maken maar door onvoorziene omstandigheden werd het een medium frietje ketchup. Blijkbaar kom ik weinig in de snackbar want ik dacht nu voor het eerst, oké, wat neem ik erbij? Omdat ik geen vegan snacks zag bij Febo heb ik maar een medium frietje genomen omdat ik reuzehonger had :mrgreen:

Wat bestellen jullie in de snackbar, is er uberhaupt iets vegan naast friet?

Gebruikersavatar
Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Framboos » wo okt 15, 2014 19:43

Tenzij het vegetarische snackbars zijn dacht ik niet dat ze bij 'normale' snackbars iets vegans hebben...

Gebruikersavatar
Sandra
Berichten: 294
Lid geworden op: do nov 07, 2013 22:33
Leefwijze: flexanist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Sandra » wo okt 15, 2014 19:51

Daar was ik al bang voor Framboos, we liepen een Falafal zaakje voorbij, had achteraf spijt dat we daar niet naar binnen liepen. Iemand riep net op Facebook dat nasischijven vegan zijn maar volgens mij zit daar ei in en daarbij, ze worden dan in hetzelfde vet als vleesproducten gebakken en dat wil ik niet op mijn bord hebben, brrrr.

Gebruikersavatar
Sandra
Berichten: 294
Lid geworden op: do nov 07, 2013 22:33
Leefwijze: flexanist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Sandra » do okt 16, 2014 18:12

Ik heb vandaag voor het eerst volkoren wraps gemaakt (hoe simpel is dat) en had er als vulling gele paprika, snacktomaatjes, wokstukjes met kip smaak en komkommer ingedaan met een eigengemaakte knoflooksaus.

De rest van het deeg heb ik in de vriezer gelegd in de hoop dat ik er later deze week Turkse pizza's van kan maken.

Gebruikersavatar
Bonnie
Berichten: 1578
Lid geworden op: vr mei 18, 2007 21:55
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Bonnie » do okt 16, 2014 18:29

Sandra schreef:Daar was ik al bang voor Framboos, we liepen een Falafal zaakje voorbij, had achteraf spijt dat we daar niet naar binnen liepen. Iemand riep net op Facebook dat nasischijven vegan zijn maar volgens mij zit daar ei in en daarbij, ze worden dan in hetzelfde vet als vleesproducten gebakken en dat wil ik niet op mijn bord hebben, brrrr.
Ja, snackbars zijn aan de ene kant wel makkelijk omdat je er zonder gedoe in ieder geval een frietje kan bestellen, maar er is niet veel keus! De meest vullende optie is denk ik patat met pindasaus, maar dan moet je nog geluk hebben dat de pindasaus vegan is. De Vegetarische Snackbar heeft zoooveel lekkers, dus het zou fijn zijn als gewone friettenten ook zoiets in het assortiment op zouden nemen!

Ik heb nog nooit vegan nasischijven uit de supermarkt gezien (ook niet veel gezocht, maar toen ik het een keer checkte zat er o.a. gelatine in...) al heeft de Vegaslager ze wel. :)
Sandra schreef:Ik heb vandaag voor het eerst volkoren wraps gemaakt (hoe simpel is dat) en had er als vulling gele paprika, snacktomaatjes, wokstukjes met kip smaak en komkommer ingedaan met een eigengemaakte knoflooksaus.

De rest van het deeg heb ik in de vriezer gelegd in de hoop dat ik er later deze week Turkse pizza's van kan maken.
Klinkt lekker! Ik wil ook eens een vegan Turkse pizza maken maar ik heb geen idee hoe dat moet (maak wel graag wraps/platbrood), dus lijkt me leuk als je erover post!

Stipp
Berichten: 424
Lid geworden op: vr mei 31, 2013 20:57
Leefwijze: flexanist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Stipp » do okt 16, 2014 20:46

Vanavond laat en moe dus wraps met wokgroenten, maïs, zwartoogbonen en knoflooksaus.
Groetjes Suzanne

Gebruikersavatar
Sandra
Berichten: 294
Lid geworden op: do nov 07, 2013 22:33
Leefwijze: flexanist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Sandra » do okt 16, 2014 20:46

Bonnie schreef: Ja, snackbars zijn aan de ene kant wel makkelijk omdat je er zonder gedoe in ieder geval een frietje kan bestellen, maar er is niet veel keus! De meest vullende optie is denk ik patat met pindasaus, maar dan moet je nog geluk hebben dat de pindasaus vegan is. De Vegetarische Snackbar heeft zoooveel lekkers, dus het zou fijn zijn als gewone friettenten ook zoiets in het assortiment op zouden nemen!
Jaaaaa dat zou heerlijk zijn Bonnie @ De Vegetarische Snackbar! Ik heb niet eens aan pindasaus gedacht, suf, houd ik in gedachten voor de volgende keer (mits het vegan is inderdaad).
Ik heb nog nooit vegan nasischijven uit de supermarkt gezien (ook niet veel gezocht, maar toen ik het een keer checkte zat er o.a. gelatine in...) al heeft de Vegaslager ze wel. :)
Hmz, bummer :(
Klinkt lekker! Ik wil ook eens een vegan Turkse pizza maken maar ik heb geen idee hoe dat moet (maak wel graag wraps/platbrood), dus lijkt me leuk als je erover post!
Thanks!
Ik ga deze Turkse pizza maken van De Groene meisjes en gebruik mijn wrap deeg als bodem: http://www.degroenemeisjes.nl/vegan-fas ... rkse-pizza Als het goed lukt neem ik een foto en plaats ik het op het forum.

Plaats reactie